MENUMENU
  • AnaSayfa
  • Başkan
  • Kurumsal
    • Belediyemiz Hakkında
    • Toplantı Tarih ve Gündem
    • İstek ve Şikayet Formu
    • Etik Komisyon
    • Meclis Üyeleri
    • Meclis Kararları
    • Örnek Formlar
    • Mali Bilgiler
    • Birimler
    • Faaliyet Raporları
    • 2022 Arsa Rayiç Değerleri
    • Kurum Logosu
    • Geçmiş Dönemler Başkanlarımız
    • Mahalle Muhtarlarımız
  • Hizmet Rehberi
  • Güncel
    • Haberler
    • Duyurular
    • Etkinlikler
    • Nöbetçi Eczaneler
    • İhalele İlanları
  • Keşfet
  • İletişim
        •   Atatürk Mahallesi - Atatürk Bulvarı - No:105 - 48600 - Ortaca/Muğla


              +90 850 480 4800          +90 252 282 5016          info@ortaca.bel.tr          ortaca.bel@hs01.kep.tr


                     

  • e-Belediye

MAYIS 2017 AYI 5 NOLU BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ

11 Mayıs 2017

2017 YILI TOPLANTI DÖNEMİ MAYIS AYI OLAĞAN BELEDİYE MECLİSİ 05 NOLU
BİRLEŞİM OTURUMLARI KARAR ÖZETİ
TARİH : 03.05.2017
BİRLEŞİM NO: 05
OTURUM NO : 01
2017 Mali Yılı Toplantı Dönemi Mayıs Ayı Mutat Belediye Meclisi 05 Nolu Birleşimi, 5393 Sayılı Yasanın 20. maddesi, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği 6. Madde hükümleri uyarınca bugün saat 14:00 de, Belediye ve Meclis Başkanı Hasan KARAÇELİK’in misafirleri olduğundan meclis, Meclis I. Başkan Vk. Cafer EROL’un başkanlığında Üyeler; Başkanı Mehmet Ali AVCI, Mehmet KUŞ, Durali ÜREYEN, Mahir ÖZTÜRK, Gürsoy KESİCİ, Süleyman DAĞDELEN, Serpil KOÇ, Salih GÜZEL,Musa TOPCU, Hüseyin METİN, Seray Kemal BAYEZİT ve Mesut YAZAN’ın iştiraki ile toplandı.
Başkanlık Divan yerini aldı.
Meclis Başkanı yoklama yaptırdı ve toplantı yeter sayısı yeterli olduğu için Birleşim açıldı.
Meclis Başkanı: Saygı değer meclis üyesi arkadaşlarım; Mayıs 2017 ayı 05 Nolu Meclis mutat toplantısını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz, hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.
Arkadaşlar; Meclis üyeleri Metin YILDIRIM ve İsmail MİLAT mazeret belirterek, izinli sayılmalarını ve katılamayacağını bildirmişler, Meclis üyelerimizin mazeretli izinli sayılmaları oybirliği ile kabul edildi.
Arkadaşlar; Mayıs 2017 ayı 05 Nolu Birleşimine geçilmeden önce, bir önceki 2017 yılı Nisan ayı 04 Nolu Birleşiminde alınan meclis karar tutanaklarında, maddi hata olup, olmadığını görüşmemiz gerekiyor.
Nisan 2017 ayı 04 Nolu Birleşiminde alınan Meclis Karar tutanaklarında maddi hata bulunmadı.
Meclis Başkanı; Sayın üyeler gündem maddeleri harici Gündem dışı olarak; Nisan 2017 birleşiminde imar komisyonuna havale edilen Dalaklı Mah. Özgür Sokakta 505 ada 37 ve 38 parsel nolu taşınmazlardaki plan değişiklik talebi ile ilgili imar komisyon raporunun görüşülmesi,
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 03.05.2017 tarih ve 3238 sayılı yazılarında, İlçemiz Gölbaşı Mah. 136 ada 1 ve 137 ada 1 parsel nolu taşınmazlarda plan değişikliği ve 02.05.2017 tarih ve 3219 sayılı yazılarında Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığının 25.04. 2017 tarih ve 90665 sayılı yazıları ile Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 14. Maddesi (2ab) maddesi gereğince bazı yeşil alanların Basketbol ve voleybol sahası yapılması amacı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilmesi taleplerinin gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi.
Gündem ile ilgili usul hakkında lehte veya aleyhte söz almak isteyen olup olmadığı soruldu. Söz alan olmadı.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 45
İlçemiz Dalyan Mahallesinde Cumartesi günleri kurulan semt Pazar yerinin, yeni yerine taşınması veya kuruluş gününün belirlenmesi ve İlçemiz Sarıgerme Mahallesinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarının, pazarcıların ve halkın istekleri de dikkate alınarak komisyonca belirtilen rapor doğrultusunda, Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmeliğin 10. Maddesi (Çevreye, altyapıya ve trafiğe yük getiren, ulaşım imkânları ve alan büyüklüğü yetersiz olan ve uygun çalışma ortamı bulunmayan pazar yerleri belediye meclisinin kararı ile başka bir alana taşınabilir ya da kapatılabilir.) uyarınca kabulüne meclisçe oybirliği ile karar verildi
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 46
Mardin İli Derik ilçesinde vatan savunması sırasında şehit olan J. Asb. Üçvş. Mustafa AYNA’nın isminin yaşatılması ve şehit ailesinin acısını bir nebze olsun azaltmak amacıyla, şehit ailesinin ikamet etmekte olduğu ilçemiz Terzialiler Mahallesindeki Pamuk Sokaktan başlayıp, Albayrak Sokakta sona eren 180 Nolu Sokağın isminin, 5393 Sayılı Yasanın 18 maddesi ( n ) bendi uyarınca “ Şehit J. Asb. Üçvş. Mustafa AYNA” olarak değiştirilmesine.
Karar; 5393 Sayılı Yasanın 81. Maddesi gereği Mülki İdare Amirinin ONAY’ından sonra yürürlüğe gireceğinden, kararın Onaylanmak üzere Mülki İdare Amirinin Onayına sunulmasına meclisçe oybirliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 47
Şırnak İli Cizre ilçesinde görev yapmakta iken şehit olan Polis Memuru Sefa ALTINSOY’un isminin yaşatılması ve şehit ailesinin acısını bir nebze olsun azaltmak amacıyla, şehit babasının ikamet etmekte olduğu ilçemiz Bahçelievler Mahallesi Yeşil Sokaktan başlayıp, 232 Nolu Sokakta sona eren 206 Nolu Sokağın isminin, 5393 Sayılı Yasanın 18 maddesi ( n ) bendi uyarınca “ Şehit Polis Memuru Sefa ALTINSOY” olarak değiştirilmesine.
Karar; 5393 Sayılı Yasanın 81. Maddesi gereği, Mülki İdare Amirinin ONAY’ından sonra yürürlüğe gireceğinden, kararın Onaylanmak üzere Mülki İdare Amirinin Onayına sunulmasına meclisçe oybirliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 48
İlçemiz Gökbel Mahallesi Kırsal Nitelikli Yerleşme Alan tespiti için ilgili kurumlardan görüş alınan ve Belediye yetki alanı içerisinde kalan kısmının onayı hususunun İmar Komisyonunun hazırlamış olduğu rapor doğrultusunda, Belediyemiz yetki alanı içinde kalan kısmının onayına meclisçe oybirliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 49
Belediyemiz 2016 Mali Yılı Gelir- Gider Kesin Hesaplarıyla, Mali Hizmetler Müdürlüğü İdari Hesaplarının tetkik ile tasdiki hususu meclisçe oylandı,, 5393 Sayılı Yasanın Meclisin Görev ve Yetkileri Bölümü 18. Maddesi (b) bendi uyarınca tasdikine Meclis üyeleri Seray Kemal BAYEZİT (Denetim komisyonundaki faaliyetlerin yetersizliği görüşüm devam etmektedir) RED, Mesut YAZAN (aynı fikirdeyim) ÇEKİMSER, diğer üyelerin kabul oyları ile OY ÇOKLUĞU ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 50
Belediye Başkanı Hasan KARAÇELİK oturuma iştirak etti.
Ortaca ilçesi Merkez ( Beşköprü) Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde tapunun 934 ada 12 parselde kayıtlı 1062, 56 m2’lik taşınmazın bulunduğu adanın B- 6 ve B- 5 yapı nizamının
olduğu ve adanın B6 yapı nizamının yüz aldığı yol cephesinde 5 parselden birinde B5 yapı nizamının yüz aldığı yol cephesinde 6 parselden bir tanesinde yapılaşmanın olmadığı tespit edildiğinden, parselin Atatürk Bulvarına yüz alan cephesinde zemin kat yüksekliği + 70.20 mt., bina yüksekliği + 21.20 mt., 6 kat; parselin 274 Sokaktan yüz alan cephesinde zemin kat yüksekliği + 7.20 mt. bina yüksekliği + 18.40 mt. 5 kat yapılmasına ilişkin Mimari Estetik Komisyon Kararının kabulüne meclisçe oybirliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 51
Ortaca ilçesi Merkez ( Beşköprü) Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde tapunun 312 ada 24 parselde kayıtlı 1900, 10 m2’lik taşınmazın bulunduğu adanın B- 6 ve B- 5 yapı nizamının
olduğu ve ada bütününde yapılaşmanın olmadığı yerinde görülerek tespit edildiğinden;
Parselin Atatürk Bulvarına yüz alan cephesinde zemin kat yüksekliği + 5.80 mt., bina yüksekliği + 21.80 mt. 6 kat; parselin 116 ncı Sokaktan yüz alan cephesinde zemin kat yüksekliği + 7.15 mt. bina yüksekliği + 18.60 mt. 5 kat yapılmasına ilişkin Mimari Estetik Komisyon Kararının kabulüne meclisçe oybirliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 52
Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Dalyan Mahallesinde tapunun 1108 parselinde kayıtlı (eski Tariş Pamuk Deposu) ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 1179 parsel nolu ( eski Jandarma karakol Binasının bulunduğu alan) taşınmazların bulunduğu alan, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulunun 17.03.2016 tarih ve 4293 sayılı kararı ile “ korunması gereken tescilli sivil mimarlık yapısı “ olarak tescil edildiğinden, söz konusu taşınmazlarda yapılacak olan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/ 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebinin, gerekli inceleme ve araştırma yapmak üzere İmar Komisyonuna havalesine Meclisçe oy birliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 53
İlçemiz Dalaklı Mahallesi Özgür Sokakta 505 ada 37 ve 38 parsel nolu taşınmazlardaki plan değişikliği ile ilgili şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/ 1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili talep, onaylı 1/ 5000 Ölçekli Nazım imar kararlarına ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine uygun olduğundan, Dalaklı Mahallesi 505 ada 37 ve 38 parsel nolu taşınmazların bulunduğu bölgedeki Ayrık Nizam E: 0,10 Yençok 6,50 mt. yapılanma koşullu “Özel Sosyal Altyapı ( Toplantı ve Düğün Salonu) Alanı” amaçlı imar plan değişikliği talebinin imar komisyon kararı doğrultusunda kabulüne meclisçe oybirliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 54
İlçemiz Gölbaşı Mahallesi Pazarburnu mevkiinde tapunun 136 ada 1 parsel ile 137 ada 1 parseline ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği talebinin, gerekli inceleme ve araştırma yapmak üzere İmar Komisyonuna havalesine Meclisçe oy birliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 55
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, 25.04.2017 tarih ve 9065 sayılı yazıları ile ilçemiz sınırları içinde her yaştan vatandaşlarımızın yararlanabileceği Basketbol- Voleybol Sahası yapımı için Belediyemiz sınırları içindeki, İlçemiz Dikmekavak Mahallesi 806 Nolu Sokak üzerindeki 875 ada 3 parselin batı cephesindeki 1315,00 m2’lik park alanın, Arıkbaşı Mahallesi 644 Nolu Sokak üzerindeki 651 ada 104 parselin güney cephesindeki 1029, 99 m2’lik park alanının, Yerbelen Mahallesi 938 Nolu Sokak üzerindeki 907 ada 11 parselin güney cephesindeki 1936, 32 m2’lik park alanının ve
Atatürk Mahallesi (Merkez) 112 Nolu Sokak üzerindeki 1015 ada 5 parselin batı cephesindeki 1120, 79 m2’lik park alanlarının tamamının Basketbol- Voleybol sahalarının yapımı için kullanım ve tasarruf hakkının, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 14. Maddesinin ( 2ab ) maddesi gereğince ( parklar içerisine spor oyun alanı yapımı mümkün olduğundan) bahse konu yeşil alanların kullanım hakkının, 5393 Sayılı Yasanın 18. Maddesi ( e ) bendi uyarınca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilmesine meclisçe oybirliği ile karar verildi.
OTURUM NO : 1
KARAR NO : 56
Haziran ayı Mutat Belediye Meclisi Toplantısının 02.06.2017 günü saat 15:00’de yapılmasına, 5393 Sayılı Yasanın 20. maddesi, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği 6. Madde hükümleri gereği meclisçe oybirliği ile karar verildi.
Hasan KARAÇELİK Cafer EROL Mehmet Ali AVCI Serpil KOÇ
Meclis Başkanı Meclis I. Başkan Vk. Katip Üye Katip Üye

Paylaş

İlgli Yayınlar

13 Aralık 2017

ARALIK 2017 AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Devamı...
10 Kasım 2017

KASIM 2017 AYI MECLİS KARAR ÖZETİ


Devamı...
24 Ekim 2017

EKİM 2017 AYI 12 NOLU MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Devamı...
24 Ekim 2017

EKİM AYI 11 NOLU MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Devamı...
13 Ekim 2017

EKİM 2017 AYI 10 NOLU MECLİS BİRLEŞİMİ KARAR ÖZETİ


Devamı...
12 Eylül 2017

EYLÜL 2017 AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Devamı...
14 Ağustos 2017

AĞUSTOS 2017 AYI 8 NOLUMECLİS KARAR ÖZETLERİ


Devamı...
10 Temmuz 2017

TEMMUZ 2017 AYI 7 NOLU MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Devamı...
12 Haziran 2017

HAZİRAN 2017 AYI MECLİS KARAR ÖZETİ


Devamı...

HIZLI ERİŞİM

HIZLI MENÜ
  • SMS FORMU
    • SMS Talep Formu
    • SMS İptal Formu
  • HABERLER
  • DUYURULAR
  • ETKİNLİKLER
  • İHALE İLANLARI
  • MECLİS KARARLARI
  • İSTEK VE ŞİKAYET FORMU
  • ÖRNEK FORMLAR
  • MAHALLE MUHTARLARIMIZ
  • NÖBETÇİ ECZANELER
  • SOSYAL MEDYA KALVUZU

Duyurular

  • 2023 YILI ŞUBAT AYI 02 NOLU OLAĞAN MECLİS BİRLEŞİM GÜNDEM MADDELERİ

    İLAN ORTACA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN             Belediyemiz 2023 yılı Şubat ayı 02 Nolu Olağan Meclis Birleşimi, 5393 Sayılı Yasanın […]

  • 2023 YILI OCAK AYI 01 NOLU OLAĞAN MECLİS BİRLEŞİM GÜNDEM MADDELERİ İLANI

    İLAN ORTACA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN   Belediyemiz 2023 yılı Ocak ayı 01 Nolu Olağan Meclis Birleşimi, 5393 Sayılı Yasanın […]

  • 2022 YILI ARALIK AYI 14 NOLU OLAĞANÜSTÜ MECLİS BİRLEŞİM GÜNDEM MADDELERİ İLANI

    İLAN ORTACA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN   Belediyemiz 2022 yılı Aralık ayı 14 Nolu Olağanüstü Meclis Birleşimi, 5393 Sayılı Yasanın […]

  • 2022 YILI ARALIK AYI 13 NOLU OLAĞAN MECLİS BİRLEŞİM GÜNDEM MADDELERİ İLANI

    İLAN ORTACA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN   Belediyemiz 2022 yılı Aralık ayı 13 Nolu Olağan Meclis Birleşimi, 5393 Sayılı Yasanın […]

  • 2022 YILI KASIM AYI 12 NOLU OLAĞAN MECLİS BİRLEŞİM GÜNDEM MADDELERİ İLANI

    İLAN ORTACA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN             Belediyemiz 2022 yılı Kasım ayı 12 Nolu Olağan Meclis Birleşimi, 5393 Sayılı Yasanın […]



Devamı...
  • Başkan
  • Birimler
  • Meclis Üyeleri
  • Eski Başkanlarımız
  • Belediyemiz Hakkında
  • Haberler
  • Duyurular
  • İhalele İlanları
  • Meclis Kararları
  • Toplantı Tarih ve Gündemler
  • Kesfet
  • Etkinlikler
  • E-Belediye
  • Muhtarlarımız
  • İstek ve Şikayet Formu
  • +90 (252) 282 5049
  • info@ortaca.bel.tr
  • Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No:105 Ortaca/Muğla
© 2021 Ortaca Belediyesi